Enrolled: 43 students
Lectures: 3
Level: Beginner

Arkiva

Orari i punës

Monday 8:30 am - 16.00 pm
Tuesday 8:30 am - 16.00 pm
Wednesday 8:30 am -16.00 pm
Thursday 8:30 am -16.00 pm
Friday 8:30 am -16.00 pm
Saturday Closed
Sunday Closed

1
Sesioni Online Mbrojtja nga konsumimi profesional”
120
2
Mbrojtja nga konsumimi profesional

Ngjarjet e vështira të trevjeçarit të fundit, duke nisur me periudhën e tërmeteve në Shqipëri, e më tej periudhën e pandemisë, kanë ndikuar ndjeshëm në ngarkesën e punonjësve socialë. Në takime e trajnime, rofesionistët shprehen se kujdesi për veten shpesh vjen i fundit dhe se ndiejnë nevojën të kenë një sërë strategjish e teknikash për t’u kujdesur për veten.

Një studim i UNICEF i vitit 2002, në bashkëpunim me Departamentin e Punës Sociale dhe Politikës Sociale, e nënvizoi këtë fakt.4% e pjesëmarrësve në studim thanë se hasën vështirësi në menaxhimin e ngarkesës së punës në fillimet e pandemisë dhe 56% përzgjodhën konsumimin profesional si një nga vështirësitë me të cilën u përballën. Autorët theksuan se përveç kësaj, përkujdesi për punonjësit socialë është i pakët, dhe rrjedhimisht, rraskapitja e tyre vazhdon[1].

Në këtë kuadër, të folurit për këtë çështje, së pari, i kushton vëmendje vetë profesionistëve, krahas trajnimeve me fokus rritjen e cilësisë së shërbimeve, dhe nga ana tjetër, përmes ofrimit të strategjive individuale dhe organizative të përkujdesit, ndihmon në parandalimin e konsumimit profesional, dhe rrjedhimisht edhe në ruajtjen e cilësisë së shërbimeve sociale.


3
sesioni online

“Mbrojtja nga konsumimi profesional”

Prof.Asoc.Dr. Izela Tahsini

Online: 7 Qershor 2023, ora 14.00 - 16.00

https://digjitale.sociale.al/2023/06/07/mbrojtja-nga-konsumimi-profesional/

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Ju i kontrolloni të dhënat tuaja
Fakulteti i Shkencave Sociale, Departamenti i Punës Sociale (Universiteti i Tiranës) ruan disa informacione të vogla ne shfletuesin tuaj për të siguruar saktësine e funksionimit të faqes. Ju mund të refuzoni këtë cilësi duke shtypur butonin Refuzoj ose vizitoni Politikat e privatësisë për më shumë informacion.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.