Enrolled: 104 students
Duration: 14:00 - 16:00
Lectures: 2
Video: 90 min
Level: Beginner

Arkiva

Orari i punës

Monday 8:30 am - 16.00 pm
Tuesday 8:30 am - 16.00 pm
Wednesday 8:30 am -16.00 pm
Thursday 8:30 am -16.00 pm
Friday 8:30 am -16.00 pm
Saturday Closed
Sunday Closed

“Fotozë” (Photovoice): Të përfshish komunitetet në kërkim dhe advokim për ndryshim social

Fotozë ose hulumtimi vizual “është procesi përmes të cilit individët mund të identifikojnë, përfaqësojnë, dhe forcojnë komunitetin përmes fotografive” (Wang & Burris, 1997, fq. 369). Hulumtimi vizual kombinon disa elemente, si fotografitë, dialogun dhe aksionin kolektiv. Banorët fotografojnë problemet që i shqetësojnë dhe e përdorin informacionin për të ndryshuar situatën ku ndodhen. Hulumtimi vizual përdoret gjerësisht në kërkimin dhe praktikën e punës sociale, dhe ne kemi dëshirë ta ndajmë atë me audiencën në Shqipëri. Sesioni do të nisë me një shpjegim të metodës, të cilën do ta ilustrojmë me eksperiencën tonë—një bashkëpunim me Qendrën për Zhvillimin e Shoqërisë Civile në Durrës. Përmes këtij bashkëpunimi, ne përdorëm hulumtimin vizual për të përmirësuar shërbimet dhe infrastrukturën në ish-Kënetë. Pasi të përshkruajmë metodën, ne do të ftojmë pjesëmarrësit të mendojnë për situata ku vetë ata/ato mund ta përdorin hulumtimin vizual.

1
Informacion mbi tematikën Të përfshish komunitetet në kërkim dhe advokim për ndryshim social
2:00

“Fotozë” (Photovoice): Të përfshish komunitetet në kërkim dhe advokim për ndryshim social

Fotozë ose hulumtimi vizual “është procesi përmes të cilit individët mund të identifikojnë, përfaqësojnë, dhe forcojnë komunitetin përmes fotografive” (Wang & Burris, 1997, fq. 369). Hulumtimi vizual kombinon disa elemente, si fotografitë, dialogun dhe aksionin kolektiv. Banorët fotografojnë problemet që i shqetësojnë dhe e përdorin informacionin për të ndryshuar situatën ku ndodhen. Hulumtimi vizual përdoret gjerësisht në kërkimin dhe praktikën e punës sociale, dhe ne kemi dëshirë ta ndajmë atë me audiencën në Shqipëri. Sesioni do të nisë me një shpjegim të metodës, të cilën do ta ilustrojmë me eksperiencën tonë—një bashkëpunim me Qendrën për Zhvillimin e Shoqërisë Civile në Durrës. Përmes këtij bashkëpunimi, ne përdorëm hulumtimin vizual për të përmirësuar shërbimet dhe infrastrukturën në ish-Kënetë. Pasi të përshkruajmë metodën, ne do të ftojmë pjesëmarrësit të mendojnë për situata ku vetë ata/ato mund ta përdorin hulumtimin vizual.


2
“FOTOZË” (PHOTOVOICE): TË PËRFSHISH KOMUNITETET NË KËRKIM DHE ADVOKIM PËR NDRYSHIM SOCIAL
3 questions
3
Online Fotozë” (Photovoice): Të përfshish komunitetet në kërkim dhe advokim për ndryshim social
2:00

Prof. Asoc. Dr. Marsela Dauti dhe Dr. Erika Bejko (Moderatore) E ftuar: Migena Nako, Qendra për Zhvillimin e Shoqërisë Civile, Durrës Online: 21 shtator 2023, ora 14.00 - 16.00

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Ju i kontrolloni të dhënat tuaja
Fakulteti i Shkencave Sociale, Departamenti i Punës Sociale (Universiteti i Tiranës) ruan disa informacione të vogla ne shfletuesin tuaj për të siguruar saktësine e funksionimit të faqes. Ju mund të refuzoni këtë cilësi duke shtypur butonin Refuzoj ose vizitoni Politikat e privatësisë për më shumë informacion.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.